Brits Korthaar Cattery in Breskens

Nieuws

14-2-2023
Vrolijk nieuws! J'adore is zwanger. Dat betekent, dat als alles goed verloopt, we eind maart kittens hebben. 

27-1-2023
J'adore is terug van haar bezoek aan kater Roderick de Monte Aragon (Charly). Ze heeft het daar heel gezellig gehad en nu maar hopen dat ze goed opneemt… Als alles goed verloopt, hebben we dus eind maart weer een nestje kittens.

22-1-2023
We hebben weer leuk nieuws. J'adore is super krols en mag vandaag naar de kater. Dat vindt ze vast wel leuk, want de kater Roderick de Monte Aragon (Charly) van Cattery Claessy heeft ze al eens “ontmoet” en toen waren ze “helemaal in love”.

14-1-2023
Tja… en dan gaat het eerste kitten van Miss Dior naar haar nieuwe baasjes. Mama moet er even aan wennen, maar we weten dat ze naar lieve mensen gaat.

21-12-2022
Oh wat gaat het toch snel! De kittens van Miss Dior zijn al bijna 9 weken en hebben de woonkamer al volledig veroverd. Ze eten goed, spelen lekker en slapen graag. Wat wil een poes nog meer. 

13-11-2022
De kleintjes van Miss Dior zijn nu ruim 3 weken oud en ze kunnen nu al zelf uit de werpkist klimmen en zo hun kittenren verkennen. Zo grappig en bovendien wat beweging kan geen kwaad, want ze wegen al ruim 400 gram... 

05-11-2022
De twee kittens zijn nu ruim twee weken oud en ze gaan als een speer. Ze wegen allebei al meer dan 300 gram, en worden al lekker wollig. Mamapoes doet het geweldig, ze zorgt er goed voor en verliest ze geen minuut uit het oog. De kleintjes hebben het vooral druk met slapen en eten en ze beginnen al een beetje in de werpkist rond te "scharrelen".

20-10-2022
Miss Dior is vannacht bevallen van drie kittens. Helaas is één poesje als sterretje geboren. De andere twee (lilac poesjes) zijn gezond en wel en maken het goed. Mamapoes is nu aan het bijkomen van de bevalling en ze verzorgt de kittens en het nest zo als alleen een lieve moeder dat kan.
Morgen gaat ook het laatste katertje van Joy naar hun nieuwe baasjes, dat valt best wel tegen want hij is een echte lieverd. Gelukkig kunnen we nu alweer volop genieten van de kittens van Miss Dior.

8-10-2022
Oh wat is het stil in huis... Vijf van de zes kittens van Joy zijn al verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Charlie blijft nog wat langer bij ons en dat is eigenlijk alleen maar genieten. De nieuwe baasjes houden ons gelukkig nog een beetje op de hoogte hoe het met de kittens gaat en het is fijn om te horen dat ze het allemaal goed naar hun zin hebben. Volgende week zal Miss Dior hopelijk bevallen van een nestje kittens want zij is al behoorlijk zwaar geworden... 

5-9-2022
Miss Dior is zwanger! Als alles naar wens verloopt hebben we dus medio oktober weer een nestje kittens.

20-8-2022
Vanaf vandaag mogen de kittens de hele woonkamer benutten. Nou, nou, ze hebben het er maar druk mee. Hun speelruimte is nu immers twee keer zo groot en er valt zoveel te ontdekken! Ze doen het allemaal prima en wegen ruim 900 gram nu. Eten gaat goed, ze lusten werkelijk alles en eten flink, vooral Carnibest vinden ze erg lekker (en het is ook nog eens heel gezond).

17-8-2022
Miss Dior is weer terug van haar date en ze heeft het heel gezellig gehad bij kater Raff. Nu maar hopen dat ze goed opneemt, want dan hebben we in de tweede helft van oktober weer een nestje kittens. 

15-8-2022
Alle kittens van Joy hebben een nieuwe baasje gevonden! 
Nog ruim een week of vijf en dan verhuizen ze. Wat vliegt de tijd toch snel!

13-8-2022
Yes! Miss Dior is krols geworden en zit in Landgraaf bij kater Rudolph von der Erftmündung (zeg maar Raff) van Cattery Op Acht. Wordt vervolgd uiteraard....

9-8-2022
De kittens hebben nu de halve kamer om te rakken, te ravotten, te eten, te slapen....Mama vindt het allemaal wel best, maar houdt ze goed in de gaten. Ze zijn nu bijna 7 weken en doen het prima, wat een vrolijke bende!

17-7-2022
De kittens groeien als kool en mama heeft het druk met voeden. Het blauw/creme poesje voeren we lekker bij, want die heeft moeite met het vinden van een goede tepel. Ze wegen nu allemaal ruim 300 gram en beginnen al lekker te "scharrelen" in de werpkist en ze proberen er al een beetje uit te klimmen. Dat mama dat niet altijd even leuk vindt, daar trekken ze zich niks van aan...de rakkers 

1-7-2022 
Treurig nieuws....Het kleinste creme/wit poesje is een sterretje geworden. Zo zonde en we vinden het zo erg dat we na 10 dagen alsnog afscheid van haar hebben moeten nemen.

22-6-2022
Wat een leuk nieuws! Joy is (met een keizersnede) bevallen van maar liefst 7 kittens. Moederpoes en de kittens maken het goed en ze heeft er maar druk mee. Genieten! 

14-6-2022
Ongelooflijk slecht nieuws.... We hebben Scarlett, onze lieve blue-point poes, moeten laten inslapen. Ineens was ze heel erg ziek, haar nieren werkten o.a. niet meer. We missen haar verschrikkelijk maar zal altijd in ons hart en gedachten blijven.

29-5-2022
Goed nieuws! Joy is zwanger. De toekomstige kittens zijn allemaal in optie.

17-4-2022
Hoera! Joy is weer krols en mag opnieuw naar kater Bakselottie 's Cameron (roepnaam: Boris) van Cattery Hoedy's Angels. Nu maar hopen dat ze deze keer wel zwanger wordt en dan hebben we in de tweede helft van juni 2022 een nestje kittens. Het wordt dus weer een spannende tijd....

13-4-2022
Een droevige dag....Vandaag hebben we onze oude dame Safira moeten laten inslapen. Ze was echt op. Wat hebben wij maar liefst 17½ jaar van haar mogen genieten en we zullen haar ontzettend missen. 

29-3-2022
Verdrietig nieuws. Miss Dior is vannacht bevallen van één kitten. Helaas is het kitten als sterretje geboren. Zo zonde voor Miss Dior, ze is helemaal van slag en wij ook... 

20-2-2022
Miss Dior, onze lilac-creme poes, is zwanger! Dat betekent dat we eind maart een nestje kittens hebben. Nu maar hopen dat de zwangerschap goed verloopt. Miss Dior voelt zich in ieder geval prima, dus het wordt weer een spannende tijd.

18-2-2022
Helaas...Joy is niet zwanger, ze is gisterenavond krols geworden en wat nou extra jammer is, dat haar "lover" bezet is. Ze kan dus ook niet op visite bij hem. Tja, dan zullen we moeten wachten op de volgende krolsheid. Hopelijk laat dat niet te lang op zich wachten.

9-2-2022
Vandaag een leuk en interessant artikel in de PZC: https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/kroelend-de-lockdown-door-steeds-meer-mensen-kiezen-voor-een-raskat~acfb77d3/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F 
Cattery Montecatini legt uit hoe de belangstelling voor kittens tijdens de Coronacrisis groter wordt.

5-2-2022
Miss Dior is onlangs krols geworden en heeft opnieuw een bezoek aan kater Roderick de Monte Aragon van Cattery Claessy gebracht. We hebben nu dus twee poezen die misschien zwanger zijn... In de loop van februari zullen we meer weten... spannend dus en wordt vervolgd.

12-1-2022
Miss Dior is weer voor een echo bij de dierenarts geweest en haar baarmoeder is weer perfect in orde. Zodra ze krols wordt mag ze weer naar de kater!

2-1-2022
Dit nieuwe jaar begint goed! Joy is krols en mag naar de kater. Ze gaat op "visite" bij Bakselottie 's Cameron (roepnaam: Boris) van Cattery Hoedy's Angels. Het is voor Joy de eerste keer, dus best wel spannend voor haar (en ons).

6-11-2021
Droevig nieuws....Miss Dior heeft een miskraam gekregen, de echo liet zien dat er geen volwaardige kittens meer in de baarmoeder zitten.
Zo jammer, want het is zo'n lieve, zorgzame moeder en wij hadden ook alweer zin in van die kleine hummeltjes.
Ze is gelukkig niet ziek en ze zal eerst weer volledig moeten herstellen en dan mag ze weer naar de kater.

9-9-2021
Miss Dior is krols geweest en alweer terug van haar "bezoek" aan kater Roderick de Monte Aragon van Cattery Claessy.
Nu maar afwachten of ze zwanger is, want dan hebben we in november weer een lief nestje kittens.... Spannend 

27-8-2021
Miss Dior en Joy zijn allebei getest voor HCM en alles is in orde. Binnenkort gaan ze naar de kater!
Wordt vervolgd....

10-8-2021
Miss Dior en Joy zijn allebei negatief getest op FIV/FeLV. Eind augustus de HCM test en dan afwachten tot ze krols worden, dan kunnen ze naar de kater!​​​​

22-6-2021
En vanaf vandaag zijn we weer kittenloos, want de kittens van Chanel zijn allemaal vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Het is weer stil in huis, maar ook nu weten we weer dat ze bij lieve baasjes terecht komen. 

3-5-2021
Wat gaat de tijd toch snel... De kittens van J'adore zijn alweer vertrokken naar hun nieuwe baasjes. We gaan ze ontzettend missen, maar we weten dat ze goed terecht gekomen zijn. 

8-4-2021
Safira, onze blue poes van 16,5 jaar oud is voor haar jaarlijkse enting bij de dierenarts geweest. Vanwege haar leeftijd hebben we besloten eens een uitgebreid bloedonderzoek te laten doen, omdat ze wat was vermagerd. En de uitslag: Safira is nog steeds kerngezond! Al haar waardes waren perfect (lever, nieren, schildklier, suiker etc.). Zo fijn, ze is gewoon wat magerder geworden van ouderdom...

19-3-2021
Leuk nieuws! Chanel is bevallen van 4 mooie en gezonde kittens (90, 106, 93 en 94 gram). Het zijn lieve, kleine beweeglijke hummeltjes en mama Chanel geniet zoals alleen een echte mama kan. Papa James (Willy Wonka of Jerry's Place) van Cattery Tiany's heeft goed zijn best gedaan! 

27-2-2021
De kittens van J'adore groeien als kool. Het zijn kleine dikkertjes en ze beginnen al hun eerste stapjes buiten de werpkist te zetten. Zo leuk!

6-2-2021
De kittens van J'adore doen het prima. Ze eten goed en wat zijn ze beweeglijk. Moeder J'adore heeft het er maar druk mee... kleintjes willen eten, mama mag ze poetsen en dan gaan ze lekker slapen....

3-2-2021
Yes, Chanel is zwanger! Als de zwangerschap naar wens verloopt dan hebben we rond 20 maart een nestje kittens.  

1-2-2021
Na een vlotte bevalling zijn er 4 kittens geboren! Allemaal katertjes (117, 117, 120, 110 gram).
Moeder J'adore en de kittens maken het goed en nu is het weer volop genieten!

14-1-2021
Chanel is op date bij James van Cattery Tiany's
Spannend weer...

28-12-2020
Hoera! J'adore is zwanger van Charly (World Champion Roderick de Monte Aragon) en dat betekent, als alles naar wens verloopt, dat we een nestje kittens hebben begin februari.

3-12-2020
J'adore is weer krols geweest en heeft bij de kater gezeten! Tja.. nu maar hopen dat ze deze keer wel zwanger is. Als dat zo is dan hebben we rond 1 februari 2021 een nestje kittens. Wordt vervolgd.

17-11-2020
Hè, zo jammer... J'adore is niet zwanger.... nu is het weer wachten totdat ze krols wordt en dan mag ze weer naar de kater.

13-10-2020
J'adore is weer terug thuis van haar bezoek aan de kater en is nu aan het uitrusten...
Binnenkort weten we of ze zwanger is en als ze zwanger is dan zullen de kittens ongeveer medio december geboren worden. 

7-10-2020
J'adore is krols. Nog één nachtje slapen en dan gaat ze logeren bij dekkater Charly (World Champion Roderick de Monte Aragon) bij Cattery Claessy. Spannend weer allemaal! Wordt vervolgd...

25-09-2020
Dinsdag 23/9 is het bloed van Chanel en J'adore negatief getest op FIV/FeLV.
Vandaag zijn ze naar de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent geweest voor een HCM echo, hun hartjes zijn prima in orde.
Nu mogen ze allebei krols worden en dan snel naar de kater.....

12-7-2020
Alle kittens van Miss Dior zijn naar hun nieuwe gouden mandjes verhuisd.

11-6-2020
Nog een weekje en dan gaan bijna alle kittens van Scarlett naar hun nieuwe baasje. Het zal stil worden in huis...

25-4-2020
Alle kittens van J'adore hebben een gouden mandje gevonden. 
Een deel gaat er naar België en natuurlijk blijven er ook in Nederland

Cattery Montecatini

Monique de Vriend
Ronald Wieme

Parklaan 25
4511 XD Breskens

06- 51 50 60 17
wiemoni@zeelandnet.nl